46راه براي صرفه جويي و مصرف بهينه آب

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (امتیاز دهید)
Loading...

در حالت طبيعي، کل آب تجديد شونده کشور، 130 ميليارد متر مکعب است و اگر همين روند مصرف آب ادامه يابد با کسري 10 ميليارد متر مکعب آب روبرو خواهيم شد که تأمين اين ميزان آب امکان پذير نخواهد بود.
46 راه براي صرفه جويي و مصرف بهينه آب
مقدمه: کمبود آب و استفاده نادرست از آن باعث گرديد تا 46 راهکار خيلي ساده و پيش پا افتاده، اما مهّم را گردآوري و ارائه نماييم. شايد در نگاه اوّل، وظيفه ما به عنوان کارشناسان فني مسائل آب، حل مشکلات فني و دشوار تأمين، انتقال، تصفيه و توزيع آب هدف اصلی باشد ليکن اطمينان داريم حتي اگر درصد کمي از راهکارهاي پيشنهادي تهيه شده را ما و مردم فهيم ما عمل نمايند و قدرشناس قطره هاي زلال آب باشند حداقل قسمتي از رسالت خود را انجام داده ايم.
بدون شک رعايت همگاني اين موارد، آبرساني و تداوم جريان آب را به دنبال خواهد داشت و متأسفانه عدم رعايت صرفه جويي، کمبود و قطع آب را به ميزان قابل توجهي افزايش خواهد داد. پس ياد بگيريم به جاي اسراف و مصرف نادرست اين مايه حيات، آن را درست و بهينه مصرف کنيم.
محدوديت منابع آبي کشور از نظر کمي و کيفي، استفاده نادرست از منابع آب هاي سطحي و زيرزميني، نبود مديريت و برنامه ريزي اصولي و صحيح براي استفاده از از مقدار آب موجود و وقوع خشکسالي هاي چند دهه اخير، باعث شده اند که مشکلات و مسائل زيادي را براي کشور بوجود آورد.
هزينه هاي بسيار زياد تأمين، انتقال و توزيع آب، افزايش بي رويه و غلط مصرف آب و منابع محدود آب قابل استفاده، در آينده اي نزديک، کشور را با چالش هاي جدّي مواجه مي سازد. اگر جمعيت فعلي کشور را در حدود 70 ميليون نفر در نظر بگيريم، در حال حاضر 92-90 ميليارد متر مکعب از آب هاي تجديد شونده مصرف مي گردد و چنانچه جمعيت کشور در سال 1400 به 90 ميليون نفر برسد، به 140 ميليارد متر مکعب آب نياز مي باشد. در حالي که در حالت طبيعي، کل آب تجديد شونده کشور، 130 ميليارد متر مکعب است و اگر همين روند مصرف آب ادامه يابد با کسري 10 ميليارد متر مکعب آب روبرو خواهيم شد که تأمين اين ميزان آب امکان پذير نخواهد بود.
چنانچه مقادير ذکر شده بالا را با توجه به سطوح تعريف شده جهاني در خصوص ميزان مصرف آب و سرانه آب هر فرد مقايسه نماييم، مشاهده مي شود که کشور ايران با يک روند بحران شديد و مزمن آب روبرو است که پيامدهاي بسيار ناگوارا و مخرب آن براي نسل هاي آينده نيز به طور جدي نگران کننده و جبران ناپذير مي باشد. بايد همه ي مردم کشور به اين واقعيت آگاهي کامل پيدا نمايند که فراواني آب يک توهم و کمبود آن جدي و خطر آفرين مي باشد و بدانيم که فرزنـدان ما متعلـق به زمان آينده هستند و در آن زمان به همه ي امکانات زندگي جهت ادامه حيات نياز دارند پس اگر در حال حاضر دلمان به حال نسل خودمان نمي سوزد، بياييد با صرفه جويي و حفاظت همه جانبه از آب، اين مهم ترين و اصلي ترين امکان ادامه حيات را لااقل براي فرزندانمان باقي بگذاريم. لذا با توجه به مطالب گفته شده لازم است تک تک افـراد کشـور با مسئوليـت پذيري کامـل و وجداني بيدار، نسبت به صرفه جويي و حفاظت هر چه بيشتر از اين موهبت با ارزش الهي، شکرگزار عملي اين نعمت بي همتاي خداوند سبحان باشيم و بياد داشته باشيم: شکر نعمـت نعمتت افزون کند کفـر، نعمت از کفت بيرون کند راهکارهاي پيشنهادي براي صرفه جويي آب شايان ذکر است ارقام ارائه شده در خصوص ميزان آب ذخيره شده بر اثر صرفه جويي در راهکارهاي پيشنهادي، حاصل بررسي هاي چندين ساله در کشورهاي پيشرفته در زمينه صرفه جويي آب مي باشد.
1_ هميشه به ياد داشته باشيد از آب حفاظت کنيد، زيرا نگهداري از آب و صرفه جويي در مصرف آن کاري بسيار مهم و حياتي می باشد.
2 _ سعي کنيد هر روز در جهت صرفه جويي آب، يک کار مثبت انجام دهيد. نگران نباشيد از اين که برخي روش ها در نظر شما کوچک و ناچيز به نظر مي آيد، زيرا هر قطره آب مهم مي باشد. بنا براين به همه آشنايان، دوستان، همسايگان و همکاران محل کارتان يادآوري نماييد در صرفه جويي آب بکوشند.
3 _ کارها و اموري را که نگهداري و صرفه جويي هر چه بيشتر از آب را تمرين و تکرار مي کنند، مورد تشويق قرار دهيد.
4 _ در منطقه زندگي خود، از تمام روش هاي نگهداري آب و قواعد کمتر مصرف کردن آن به صورت مؤثر آگاه شده و آن روش ها را رعايت نموده و به ديگران نيز آموزش دهيد.
5 _ به فرزنـدان خود آموزش دهيد که لازم است از آب حفاظت نموده و در مصرف آن صرفه جويي کنند. حتي الامکان از خريد اسباب بازي هايي که به آب و يا جريان ثابت آب نياز دارند خودداري نماييد.
6 _ همکاران خود را در محل هاي کار تشويق کنيد، با روش هاي مؤثر، آب را بيشتر محافظت نمايند.
7 _ هر جا صحنه هاي هدر رفتن آب مانند لوله هاي شکسته آب، آب نماهاي خراب، منابع آبي داراي نشت که به حال خود رها شده اند و … مي بينيد به شرکت آب و فاضلاب آن منطقه و مسئولان مربوطه گزارش دهيد تا رسيدگي هاي لازم انجام شود.
8 _ مراکز آموزشي را تشويق نماييد که به فراگيران خود، روش هاي نگهداري و صرفه جويي از آب را آموزش و آن آموزش ها را به صورت مثبت افزايش دهند.
9 _ وقتي در جايي غير از منزل خود اقامت داريد مثل هتل ها، اماکن اداري، مؤسسات آموزشي و … به صرف اين که قبض آب را شخص ديگري پرداخت مي کند، آب را اسراف نکنيد و در صرفه جويي آن بکوشيد.
10_ به دنبال تدوين برنامه هايي باشيد که روش هاي نگهداري و صرفه جويي از آب را به زائران و مسافران شهر شما نشان مي دهد.
11 _ به دنبال تدوين برنامه هايي باشيد که روش هاي احياء آب از دست رفته را به منظور آبياري و استفاده هاي مفيد ديگر آموزش مي دهند.
12 _ حتما لوله ها و شيرهاي منزلتان را بررسي نماييد تا هيچ گونه نشتي آب نداشته باشد، زيرا در بسياري از منـازل ممکن است نشتي آب پنهـان وجود داشته باشد. مي گوييد چگونـه ؟ بسيار ساده است. براي اين کار مي توانيد پس از يک دوره 2 ساعته که آبي مصرف نکرده ايد، کنتور آب منزل خود را بررسي نماييد، اگر از آخرين رقم مصرفي آب، مقدار بيشتري را نشان مي دهد، در جايي از ساختمان منزلتان نشتي آب وجود دارد.
13 _ همواره شيرهاي آب، لوله ها و اتصالات آن ها را کنترل کنيد تا چکه نکند. اين کار باعث ذخيره 80 ليتر آب در هفته مي شود.
14 _ لوله هاي آب منزل خود را عايق کنيد. به اين صورت هنگام نياز به آب گرم، زودتر به آن دسترسي خواهيد داشت.
15 _ هنگامي که مي خواهيد دماي آب را تنظيم کنيد اين تنطيم دماي آب را به وسيله کم کردن جريان آب سرد يا گرم انجام دهيد نه با زياد کردن جريان آب سرد يا گرم.
16 _ هميشه به جاي اين که موقع نوشيدن آب، شير را باز کنيد، يک بطري آب سرد از قبل در يخچال خود داشته باشيد و از آن استفاده کنيد. اين کار باعث ذخيره 800 تا 1200 ليتر آب در ماه مي شود.
17 _ هنگامي که شير آب را باز مي کنيد و منتظر هستيد آب گرم در لوله جريان يابد، مقدار آب سردي را که از لوله مي رود در ظرفي بريزيد تا بعدا از آن در آبياري گياهان خانگي استفاده نماييد. اين کار بين 400 تا 1200 ليتر آب را در ماه ذخيره مي کند.
18 _ هنگامي که مسواک مي زنيد شير آب را ببنديد. اين روش 12 ليترآب در روز را ذخيره مي کند. مي توان با استفاده از يک ليوان آب، دندان هاي خود را مسواک بزنيد.
19 _ مدت دوش گرفتن خود را کوتاه کنيد. کاهش اين مدت زمان حتي به مدت 2 دقيقه مي تواند 2800 ليتر در ماه آب را ذخيره کند. شايان ذکر است با هر دقيقـه دوش گرفتن، بين 20 تا 40 ليتر آب مصرف مي شود بنا بر اين بهتر است زمان مورد نظر براي دوش گرفتن را کاهش دهيد.
20 _ در حمام از سر دوش هايي استفاده کنيد که آب را کم، آهسته و به صورت منظم جاري مي کنند. اين روش بين 2000 تا 3200 ليتر آب را در ماه ذخيره مي کند.
21 _ در هنگام شستن ظرف ها، ابتدا ظرف مناسبي را تا نيمه پر از محلول آب و مايع ظرف شويي کنيد و ظرف ها را در آن بشوييد و سپس زير جريان کم آب، آبکشي نماييد.
22 _ هنگام شستن ظرف ها به جاي اين که شير آب را کاملا بر روي ظرف ها باز کنيد از جريان کم آب براي شستشوي آن ها استفاده نماييد و براي خيساندن ظروف موقع شستشو با يک آب پاش کوچک آن ها را بخيسانيد. اين روش باعث ذخيره آب بين 800 تا 2000 ليتر در ماه مي شود.
23 _ هنگام شستشوي ظرف ها، از حداقل مواد شوينده ممکن استفاده نماييد تا هنگام آبکشي ظرف ها آب کمتري مصرف شود. اين روش باعث ذخيره آب بين 200 تا 600 ليتر در ماه مي شود.
24 _ براي شستن ميوه و سبزي، ابتدا ظرف مناسبي را تا نيمه از آب و ماده ضد عفوني پر نموده و سپس سبزي و ميوه را در آن خيسانده و پس از مدت زمان مورد نظر براي ضدعفوني، زير جريان کم آب، سبزي و ميوه را آب کشي نماييد.
25 _ فقط در صورتي از ماشين لباسشويي يا ظرفشويي استفاده نماييد که ظرفيت آن ها کاملا پر شده باشند. اين کار باعث ذخيره 300 تا 800 ليتر آب در هفته مي شود.
26 _ براي تميز کردن پياده روها و جلوي درب منزل خود از آب لوله کشي استفاده نکنيد. براي اين منظور از جاروب استفاده نماييد.
27 _ براي شستن اتومبيل به جاي استفاده مداوم از آب مي توان از يک سطل آب استفاده کرد. چنانچه اتومبيل خود را براي شستشو به کارواش مي بريد، مطمئن باشيد کارواش مورد نظر، از آب در گردش و يا آب غير قابل شرب استفاده مي کند.
28 _ کولرهاي آبي را هر چند وقت يک بـار بازديـد نموده و در صـورت اتـلاف آب، از شيرهاي شنـاور با دوام و محکم استفاده نماييد.
29 _ بر روي کولرهاي آبي از سايبان استفاده نماييد. اين کار درصد زيادي از آب مصرفي را کاهش داده و دماي محيط کولر را خنک تر مي کند.
30 _ در فصل تابستان و به خصوص در گرم ترين ساعات روز که مصرف آب، بيشترين ميزان را دارد، سعي کنيد مصارف غير ضروري را کاهش داده تا آب در دسترس همگان باشد و جريان آب قطع نگردد.
31 _ سعي کنيد غذاهاي منجمد درون فريزر خود را بدون استفاده از آب، از حالت انجماد خارج کنيد يا اين که يک شب قبل از مصرف، مواد غذايي را از فريزر بيرون آورده و در طبقات يخچال قرار دهيد. براي اين کار از ميکروفـر نيز مي تـوان استفاده نمـود. اين کـار باعـث ذخيـره آب بيـن 200 تا 600 ليـتر آب در ماه مي شود.
32 _ سعي کنيد بيشتر درختان و گياهان بومي مقاوم در برابر کم آبي را در فضاهاي سبز بکاريد. اين روش باعث ذخيره 4000 ليتر آب در ماه مي شود.
33 _ حتي المقدور براي پوشش و زيبايي فضـاي سبـز از چمـن استفاده نکنيد و در صورت استفاده، چمن ها را بيش از اندازه کود ندهيد، زيرا اين مسئله باعث مي شود هنگام آبياري، چمن آب بيشتري مصرف کند. بيشتر از کودهايي استفاده کنيد که شامل ترکيبات نيتروژن باشند تا رها سازي آب در داخل خاک به آهستگي صورت گيرد.
34 _ چمن ها را صبح زود يا هنگام غروب آبياري کنيد. مخصوصا وقتي هوا گرم و تبخير آب بيشتر است از آبياري آن ها پرهيز نماييد. اين کار باعث ذخيره 1200 ليتر آب در ماه مي شود.
35 _ دهانه آبپاش وسايل آبياري خود را به نحوي تنظيم کنيد که هنگام آبياري، آب فقط روي چمن ها و گياهان بپاشد و نه اين که لبه پياده روها يا خيابان ها را هم خيس نمايد. اين روش باعث ذخيره 2000 ليتر آب در ماه مي شود.
36 _ به جاي اين که براي آبياري هر روز از آبپاش استفاده کنيد، فضاي سبز و چمن ها را فقط زماني که نياز است آبياري نماييد. به طور معمول يک بار در هفته آن ها را آب دهيد. اين روش باعث ذخيره 4000 ليتر آب در ماه مي شود.
37 _ از آبياري چمن ها در روزهايي که باد مي وزد خودداري کنيد تا آب بي جهت تبخير نگردد. اين کار باعث ذخيره 800 تا 1200 ليتر آب در هر دفعه مي شود.
38 _ در روزهاي سرد و باراني مقدار آبياري گياهان را کمتر کنيد و يا از آب پاش هاي خودکار که آب کمتري مصرف مي کنند در اين مواقع استفاده نماييد. اين کـار باعث ذخيره 800 تا 1200 ليتر آب در هر دفعه مي گردد.
39 _ به منظور تبخير کندتر آب، در قسمت هاي خشک باغ ها از کاه و برگ هاي تر و تازه استفاده کنيد. اين کار باعث ذخيره 4000 ليتر آب در ماه مي شود.
40 _ از نصب آب نماهاي تزئيني خودداري نماييد مگر در صورتي که براي آن ها از آب در گردش استفاده نماييد.
41 _ اگر در منزل خود استخر داريد از يک صافي جديد استفاده کنيد. زيرا صافي هاي قديمي در اثر فشار گردش آب به تدريج مقدار آب زيادي را استفاده و هدر مي دهند. (بين 720 تا 1000 ليتر آب يا بيشتر).
42 _ به منظور جلوگيري از تبخير آب استخرها، روي آن را بپوشانيد. اين کار باعث مي شود استخر شما تميزتر بماند و نياز کمتري به استفاده از مواد شيميايي در آب داشته باشد. اين روش باعث ذخيره 5200 ليتر آب در ماه مي شود.
43 _ در صورتي که فلاش تانک توالت منزل شما هنگام استفاده از آن در مرحله ريزش آب گير مي کند و آب پيوسته هدر مي رود، آن را تعمير و تنظيم نماييد.
44 _ زباله هاي حمامي و مواد دور ريختني حمام را به جاي اين که با فشار آب، آن ها را درون چاه آب سرازير نماييد، در يک سبد مخصوص بريزيد و سپس به سطل زباله منتقل کنيد. اين کار بين 1600 تا 2400 ليتر آب را در ماه ذخيره مي کند.
45 _ به جاي اين که آب را روي تيغه اصلاح (خودتراش) خود سرازير کنيد، تيغه اصلاح خود را با مقدار کم آب بشوييد يا آن را درون يک ظرف کوچک آب تميز نماييد.
46 _ در صورت ذخيره آب در مواقع قطع احتمالي و جيره بندي آب، آب هاي ذخيره شده را پس از وصل مجدد آب، دور نريخته و بصورت متناسب استفاده نماييد. و در پايان بدانيم که مي بايد بصورت جدي و از همين امروز به فکر صرفه جويي در مصرف آب باشيم و هر روز از خود بپرسيم که امرور چه ميزان آب صرفه جويي کرده ايم؟

خرید سایبان کولر آبی و گازی از فروشگاه تهران سایبان

تهران سایبان اولین مخترع سایبان کولر بوده اما متاسفانه عده ای از این محصول کپی برداری کرده و با کیفیتی پایین به مشتریان عرضه می کنند. این فروشگاه با ضمانت و گارانتی 3 ساله(36 ماهه) محصول خود را به مشتریان ارائه می کند. برای رفاه حال مشتریان خود ارسال به تمام نقاط ایران و نصب در اکثر شهرا ها رایگان کرده است.

اگر شما تمایل به خرید این محصول منحصر به فرد و عالی دارید می توانید به صورت مسقیم سایبان کولر آبی یا گازی را از فروشگاه اینترنتی تهران سایبان با پشتیبانی 24 ساعته در 7 روز هفته تهیه کنید.

تلفن سفارش سایبان کولر: ۰۲۱۷۷۶۴۸۳۲۷