در سالهای اخیر با توجه به بحران کمبود انرژی و آب، متخصصین و تولیدکنندگان در حوزه ساخت و ارائه تجهیزات سرمایشی اقدام به هوشمندسازی و استفاده از تکنولوژیهای نوین کردهاند و نتیجه تلاشهای آنها، طراحی و عرضه کولرهای سلولزی است. میتوان گفت که کولرهای سلولزی نمونهای جدید و پیشرفته از انواع کولرهای آبی به حساب میآیند که مجهز به منافذ کندویی شکل از جنس سلولز هستند؛ این منافذ جایگزین پوشالهای قدیمی در کولرهای آبی محسوب میشوند و مزیتهای فراوانی دارند. اگر علاقهمندید که با طرز کار کولر سلولزی آشنا شوید و اطلاعات بیشتری پیرامون این تجهیز سرمایشی کسب نمایید، در ادامه با تهران سایبان همراه باشید.
فهرست محتوا
- معرفی کولر سلولزی و انواع آن
- طرز کار کولر سلولزی
- مزایا و معایب کولر سلولزی
- نتیجهگیری
- تهران سایبان؛ مرجع خرید سایبان کولر سلولزی
معرفی کولر سلولزی و انواع آن
Cellulose Cooler یا کولر سلولزی از جمله مدلهای پیشرفته و کارآمد کولرهای آبی به حساب میآید که از اجزای مختلفی نظیر بدنه و کف، پوشال سلولزی، موتور، تسمه موتور و پولی، پمپ آب، جعبه تقسیم برق، پروانه، کانال و دریچهها و سیستم کنترل هوشمند تشکیل شده است. این کولرها از پدهای مدرن و منافذ کندویی سلولزی بهره میبرند. این نوع از کولرهای جدید به عنوان دستگاههای سرمایشی پربازده و کم مصرف شناخته میشوند که میتوانند راهحلی عالی و مقرونبهصرفه برای برطرف کردن بحران مصرف انرژی باشند. این تجهیزات سرمایشی بر اساس فاکتورهای مختلفی مثل نحوه کارکرد، ظاهر و تکنولوژی ساخت به انواع مختلفی قابل تقسیمبندی هستند که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد:
۱. کولر سلولزی تمام هوشمند
کولرهای سلولزی که صد در صد هوشمند هستند، تحت عنوان کولرهای بدون تسمه نیز شهرت دارند. در ساختار این کولرها ضمن استفاده از پوشال سلولزی، تسمه و یاتاقان کاملاً حذف شده و عملکردی عالی در خنکسازی از خود نشان میدهند. افزون بر این، طرز کار کولر سلولزی تمام هوشمند موجب میشود تا این کولر طول عمر بالایی داشته باشد؛ بنابراین کولرهای تمام هوشمند سلولزی نمونهای نوین، کارآمد، پر بازده و با دوام از تجهیزات سرمایشی هستند.
۲. کولر سلولزی نیمه هوشمند
نمونه دیگری از انواع کولرهای سلولزی، کولر نیمه هوشمند است که در ساختار آن شاهد ویژگیها و قابلیتهای کولرهای آبی معمولی و قدیمی به اضافه پدهای سلولزی هستیم؛ بنابراین تنها تفاوتی که این کولرها نسبت به کولرهای آبی قدیمی دارند در پوشالهای قدیمی است که به جای آن از پدهای مدرن و سلولزی به عنوان واسط تبخیری کولر آبی استفاده میشود.
۳. کولر سلولزی پرتابل
این نوع کولر سلولزی به گونهای طراحی شده که مصرفکنندگان میتوانند آن را به راحتی حمل کنند و نیازی به کانالکشی ندارد. طرز کار کولر سلولزی پرتابل نیز مثل سایر کولرهای سلولزی است؛ با این تفاوت که برای خنکسازی فضاهای کوچک گزینه بهتری محسوب میشود. پس اگر دنبال یک تجهیز سرمایشی هستید که بتواند محیطی با مساحت کم را در سریعترین زمان ممکن خنک کند، مدلهای پرتابل گزینه خوبی برای شما هستند.
۴. کولر سلولزی پلیمری
نمونه دیگری از انواع کولرهای سلولزی که جزء جدیدترین مدلهای این کولر به حساب میآیند، کولرهای پلیمری هستند که در انواع بالازن، پایینزن و روبهرو زن طراحی و عرضه میگردند. کولرهای مذکور قطعات مکانیکی نظیر تسمه، فولی و شفت ندارند و به همین علت میزان استهلاک در آنها بسیار پایین است.
طرز کار کولر سلولزی
اکنون که با انواع مختلف کولرهای سلولزی آشنا شدیم و اطلاعات پایهای در مورد این کولر داریم، در این بخش از مقاله به بررسی طرز کار کولر سلولزی میپردازیم. نحوه عملکرد و مکانیزم این دسته از کولرها تفاوت چندانی با سایر کولرهای آبی ندارد. در کلیه مدلهای کولر آبی اعم از پوشالی و سلولزی، یک واسط تبخیری مورد استفاده قرار میگیرد و هوای خنک و مطبوع در اثر عبور آب و هوا از روی این واسط و اعمال تغییر در انرژی گرمایی و تبدیل آب به بخار حاصل میشود.
در کولرهای سلولزی پدهای مونتاژ شده همان واسط تبخیری هستند که آب در کولر به صورت یکنواخت در تمام قسمتهای پد پخش میشود. در این مدل از کولرها مشکلاتی نظیر خشک ماندن قسمتی از پد یا تجمع بیش از اندازه آب تنها در یک بخش از آن وجود ندارد؛ به همین علت کولرهای سلولزی راندمان بسیار بالایی دارند و میتوانند هوای خنک و مطبوعتری را تولید نمایند. علاوه بر این، مصرف انرژي نیز در این کولرها به طرز چشمگیری کاهش پیدا میکند.
طرز کار کولر سلولزی بدین شکل است که در قدم اول کولر هوای گرم در اطراف خود را جذب مینمایند و به صورت همزمان، آب از طریق سیستم آبرسانی در ساختار کولر موجب خیس و مرطوب شدن پد سلولزی میشود. در طی این فرایند، هوای داغ جذب میگردد و به کمک پد سلولزی بخار خواهد شد. در نتیجه، دمای هوای درون دستگاه به طور کامل کاهش پیدا میکند.
در قدم بعدی، فنِ کولر وارد عمل شده و باد سرد را با فشار و حجم مناسب از طریق سیستم کانالکشی کولر و دریچههای خروجی در محیط مورد نظر پخش خواهد کرد. قابل ذکر است که هر اندازه قطعات مصرفی در ساختار کولر سلولزی مرغوبتر باشند، به تبع کولر سلولزی قادر است که هوای خنکتری در محیط پخش کند.
مزایا و معایب کولر سلولزی
کولرهای سلولزی از جمله تجهیزات سرمایشی پر بازده به حساب میآیند که راندمان بالایی دارند و میتوانند در خنکسازی محیط عملکرد فوقالعادهای داشته باشند. در ادامه، با مزایا و معایب این کولرها بیشتر آشنا خواهیم شد:
- مزایا
- کولرهای سلولزی به دلیل بهرهمندی از پد سلولزی، آب بیشتری را جذب میکنند و به تبع بازدهی بالاتری در خنککنندگی نسبت به کولرهای پوشالی دارند.
- ساختار پدهای سلولزی یکنواخت و محکم است؛ از این رو به مرور زمان دچار تغییر شکل نمیشوند.
- طول عمر کولرهای سلولزی بسیار بالاتر از پوشالی است؛ چرا که قاب اکثر پدهای سلولزی از آلومینیوم ساخته میشود و در برابر اکسیداسیون و آب مقاومت بالایی از خود نشان میدهند.
- قاب و جنس پد سلولزی به گونهای طراحی شده که نیاز به تعویض سالیانه ندارد.
- مواد سازنده پدهای سلولزی تجزیهپذیر هستند؛ از این رو در صورت خیس شدن موجب ایجاد آلاینده نمیشوند و برای محیط زیست خطرناک نیستند.
- به دلیل ساختار منظم پدهای سلولزی، قطرات آب به فضا انتقال پیدا نخواهد کرد.
- فرایند نصب و راهاندازی این کولرها بسیار سریع است.
- عدم پخش باکتری و قارچ و رسوبگذاری از دیگر مزیتهای این کولرها به حساب میآید.
- طرز کار کولر سلولزی به گونهای است که استهلاک کمتری دارد.
- معایب
- قیمت پدهای سلولزی تقریباً بالاست.
- خرید کولرهای سلولزی برای افرادی که بودجه محدودی دارند میتواند چالشبرانگیز باشد.
- پدهای سلولزی به مرور زمان میتوانند بوی نامطبوعی بگیرند؛ برای حل این مشکل باید هر چند وقت یک بار آب کولر را تعویض نمود.
نتیجهگیری
در این مقاله به بررسی طرز کار کولر سلولزی و انواع مختلف و همچنین مزایا و معایبی که این کولرها دارند پرداختیم. کولرهای سلولزی نمونهای جدید و پیشرفته از کولرهای آبی به حساب میآیند که برای خنکسازی هوا از پدهای سلولزی بهره میبرند. طول عمر مفید این کولرها بالاست، با این حال توصیه میشود که برای افزایش طول مفید و به حداقل رساندن احتمال تعمیر کولرهای مذکور، در زمان نصب از سایبان کولر سلولزی بهره ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز کار کولر گازی
تهران سایبان؛ مرجع خرید سایبان کولر سلولزی
آیا قصد خرید سایبان کولر دارید؟ تهران سایبان یکی از مراکز تولید و عرضهکننده انواع سایبان برای کولر آبی و گازی محسوب میشود. خرید و نصب سایبانهای این مجموعه میتواند روی افزایش بازدهی کولرهای شما تأثیر شایانی داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و بازدید از نمونه سایبانهای نصب شده توسط این مجموعه از شما دعوت میکنیم وبسایت تهران سایبان را مورد بررسی قرار دهید. ناگفته نماند که تیم پشتیبانی این مجموعه از ۸ صبح الی ۲۰ شب آماده پاسخگویی به شما عزیزان است.