علت صدای زیاد کولر گازی و راه های پیشگیری

علت کم و زیاد شدن صدای کولر گازی چیست
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (امتیاز دهید)
Loading...

یکی از پرکاربردترین تجهیزات سرمایشی در منازل و محیط‌های کاری، کولرهای گازی هستند. در فصول گرم سال با افزایش دما نیاز به استفاده از این تجهیزات به شدت افزایش پیدا خواهد کرد. گاهی اوقات ممکن است که صدای ناهنجار و غیر عادی این کولرها موجب سلب آرامش در محیط شود. چنین صداهایی نه تنها آزاردهنده هستند، بلکه می‌توانند بیان‌کننده وجود یک مشکل فنی یا فرسودگی قطعات داخلی کولر باشند. اگر علاقه‌مندید با علت کم و زیاد شدن صدای کولر گازی آشنا شوید و اطلاعات بیشتری در مورد روش‌های پیشگیری از آن به دست آورید، از شما دعوت می‌کنیم که در ادامه این مقاله همراه تهران سایبان باشید. صدای زیاد کولر گازی می‌تواند ناشی از مشکلاتی مانند شل شدن قطعات، خرابی فن، یا تجمع آلودگی در بخش‌های داخلی دستگاه باشد. یکی از راه‌های کاهش صدا و بهبود عملکرد، استفاده از سایبان کولر است که به تنظیم دمای موتور و کاهش فشار بر کمپرسور کمک می‌کند.

فهرست محتوا

 

علت صدای زیاد کولر گازی

 

علت کم و زیاد شدن صدای کولر گازی چیست؟

شنیدن صداهای غیر عادی از کولر گازی می‌توانند دلایل زیادی داشته باشد. خرابی قطعات داخلی، نصب نادرست یا عدم سرویس و نگهداری منظم از کولر می‌توانند علت صدای زیاد کولر گازی باشند. در ادامه، با دلایل کم و زیاد شدن صدای کولر گازی به طور دقیق‌تر آشنا خواهیم شد:

۱. خرابی کمپرسور

کمپرسور وظیفه فشرده‌سازی گاز مبرد و به جریان انداختن آن در سیستم را بر عهده دارد و به همین علت تحت عنوان قلب سیستم کولر گازی شناخته می‌شود. چنانچه کمپرسور به هر دلیلی دچار ایراد شود، احتمال این که صداهایی شبیه به صدای تق‌تق یا کوبیدن بشنوید، وجود خواهد داشت. به طور معمول زمانی که عایق‌های داخلی کمپرسور از بین می‌روند یا اینکه کمپرسور دچار فرسودگی می‌شود، چنین صداهایی شنیده خواهند شد. علاوه‌بر این، بالا یا پایین بودن فشار گاز مبرد نیز باعث می‌شود که کمپرسور بیش از حد فعالیت نماید؛ در نتیجه صداهایی غیرعادی تولید کند.

انسداد مسیر جریان گاز و خرابی شیرهای کمپرسور نیز سبب افزایش فشار و ایجاد صداهای غیرعادی می‌شوند. چنانچه کمپرسور به طور استاندارد تراز نشده و پایه‌های آن لق باشد، در زمان کار ارتعاش ایجاد کرده و این ارتعاش موجب شنیدن صدای آزاردهنده خواهد شد.

۲. شل شدن قطعات داخلی

شل شدن قطعات داخلی نیز می‌تواند علت کم و زیاد شدن صدای کولر گازی باشد. برخی از قطعات داخلی کولر گازی نظیر فن، پایه‌های کمپرسور و پیچ‌های نگهدارنده در اثر زمان و به علت لرزش‌های مداوم، شل می‌شوند. شل شدن هر یک از این قطعات می‌تواند سبب شنیده شدن صدای تق‌تق یا لرزش‌های غیر معمول در زمان کارکرد کولر شود. عدم تنظیم درست پره‌های فن یا موتور داخلی نیز می‌تواند سبب برخورد پره‌ها به دیواره‌های داخلی در حین چرخش شود و در پی آن صداهای آزاردهنده‌ای به گوش برسند.

ناگفته نماند که نصب نادرست کولر گازی نیز می‌تواند سبب شل شدن قطعات گردد. چنانچه یونیت داخلی یا خارجی مطابق با دستورالعمل و توسط یک فرد متخصص نصب نشوند، قطعات به مرور زمان و با افزایش فشار کاری دستگاه، کم‌کم شروع به لرزش‌های غیرعادی خواهند کرد و صداهای مختلفی از کولر گازی شنیده خواهد شد.

۳. وجود اجسام خارجی در یونیت خارجی

وجود اجسام خارجی در یونیت خارجی نیز می‌تواند علت کم و زیاد شدن صدای کولر گازی باشد. گاهی اوقات گردوغبار، حشرات، شاخه‌های کوچک درخت و… وارد یونیت خارجی کولر گازی خواهند شد و در زمان کارکرد موتور داخلی یا فن، موجب ایجاد صدای خراش یا ضربه زدن می‌شوند. به منظور جلوگیری از ورود هرگونه جسم خارجی به درون یونیت خارجی، نیاز است که یونیت را به طور منظم تمیز نمایید. همچنین، نصب فیلترهای مناسب نیز می‌تواند از ورود اجسام خارجی به درون کولر گازی جلوگیری نماید.

اگر می‌خواهید کولر گازی شما بی‌صدا و کارآمد باشد، نظافت منظم آن ضروری است. راهنمای نحوه شستن موتور کولر گازی را مطالعه کنید تا با روش‌های صحیح تمیز کردن موتور آشنا شوید.

 

صدای زیاد کولر گازی

 

۴. خرابی فن و بلبرینگ‌ها

یکی دیگر از بخش‌های مهم در سیستم کولر گازی، فن و بلبرینگ‌ها هستند که وظیفه جریان هوای خنک را بر عهده دارند. چنانچه بلبرینگ‌ها خشک یا فرسوده شوند، احتمال اینکه صدایی شبیه به ساییدگی یا سایش بشنوید وجود خواهد داشت. توجه داشته باشید که اگر در صورت شنیدن چنین صدایی به موقع اقدام به تعمیر کولر نکنید، این صدا افزایش پیدا کرده و به تدریج به موتور فن آسیب‌های جدی وارد خواهد شد. همچنین، آسیب‌دیدگی تیغه‌های فن یا شکسته شدن آن‌ها نیز می‌تواند سبب برخورد آن‌ها با بدنه در حین چرخش شود و صدای غیرعادی ایجاد نماید. در صورت بروز چنین مشکلی، باید بلبرینگ‌ها را تعویض کرد.

علاوه بر این، انجام سرویس‌های دوره‌ای می‌تواند از ایجاد مشکلات جدی در کولر جلوگیری کند. پیشنهاد می‌کنیم برای حفظ عملکرد مطلوب دستگاه، مقاله سرویس کولر گازی در منزل را بررسی کنید.

 

دلایل مختلفی سبب شنیدن صداهای غیر عادی از کولر گازی خواهند شد؛ خرابی کمپرسور، شل شدن قطعات داخلی، وجود اجسام خارجی در یونیت خارجی، خرابی فن و بلبرینگ‌ها می‌توانند علت کم و زیاد شدن صدای کولر گازی باشند.

 

راهکارهای پیشگیری از صدای زیاد کولر گازی

برای اینکه از بروز صداهای غیر عادی در کولر گازی جلوگیری کنیم، می‌توان یک سری راهکارها را انجام داد:

۱. سرویس و نگهداری منظم

توصیه می‌شود که برای جلوگیری از صدای زیاد کولر گازی، کولر را حداقل هر 6 ماه یک بار به دست تکنسین متخصص بسپارید تا آن را سرویس کند. در سرویس کولر گازی، اقدام به نظافت فیلترها، بررسی فیلترها و اطمینان از سلامت کمپرسور خواهد شد.

۲. محکم کردن قطعات داخلی

چنانچه قطعات داخلی نظیر پایه‌های کمپرسور، فن یا پیچ‌ها شل شده‌اند، باید محکم شوند تا لرزش و صداهای غیر عادی کولر گازی ایجاد نشود.

۳. روغن‌کاری بلبرینگ‌ها

یکی دیگر از راهکارها این است که بلبرینگ‌ها و قطعات متحرک را به طور منظم روغن‌کاری کنید. با انجام این کار، اصطکاک کاهش پیدا می‌کند و در پی آن از تولید صداهای غیرعادی نیز جلوگیری می‌شود.

۴. استفاده از بست‌های محکم

برای جلوگیری از ارتعاش و تولید صداهای ناهنجار کولر گازی، توصیه می‌شود که در زمان نصب یونیت خارجی از بست‌های محکم و استاندارد بهره ببرید.

 

 

نقش سایبان کولر در کاهش صدای کولر گازی

علاوه‌بر راهکارهایی که در بخش قبلی ذکر کردیم، نصب سایبان روی یونیت خارجی کولر گازی نیز می‌تواند در کاهش صدای تولیدی دستگاه تأثیر شایانی داشته باشد. سایبان از کولر شما در برابر تابش مستقیم نور خورشید و باران محافظت می‌کند و سبب متعادل نگه داشتن دمای دستگاه می‌شود؛ به بیان دیگر، سایبان می‌تواند سبب بهبود عملکرد کولر و کاهش فشار بر کمپرسور شود.

علاوه‌بر این، سایبان می‌تواند به نوعی عایق صوتی نیز باشد؛ با نصب سایبان از انتشار صدای موتور و فن تا حد زیادی به محیط اطراف جلوگیری خواهد شد. در نتیجه، توصیه می‌شود که اگر تاکنون برای کولر خود سایبان تهیه نکرده‌اید، همین حالا به فکر نصب سایبان کولر گازی باشید.

 

موارد مختلفی می‌توانند علت کم و زیاد شدن صدای کولر گازی باشند؛ سرویس و نگهداری منظم، محکم کردن قطعات داخلی، روغن‌کاری بلبرینگ‌ها، استفاده از بست‌های محکم در نصب یونیت خارجی و همچنین نصب سایبان در کاهش صداهای غیرعادی کولر و جلوگیری از آن‌ها موثر هستند.

 

نتیجه‌گیری

در این مقاله با علت کم و زیاد شدن صدای کولر گازی و راهکارهای پیشگیری از آن آشنا شدیم. صداهای غیرعادی کولر گازی می‌تواند به دلیل مشکلاتی نظیر خرابی کمپرسور، شل شدن قطعات داخلی یا ورود اجسام به یونیت خارجی دستگاه رخ دهد. با سرویس منظم، روغن‌کاری، استفاده از بست‌های استاندارد و نصب سایبان می‌توان از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری نمود.

تهران سایبان؛ معتبرترین مرجع خرید انواع سایبان کولر

چنانچه قصد خرید سایبان کولر گازی با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت را دارید، تهران سایبان اینجاست تا با تضمین کیفیت، دوام و قیمت مقرون‌به‌صرفه، بهترین سایبان‌ها را به شما ارائه دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر به قسمت «سفارش» در وب‌سایت تهران سایبان مراجعه نمایید.