یکی از پر کاربردترین تجهیزات سرمایشی که در روزهای گرم تابستانی مورد استفاده قرار میگیرد، کولر آبی است. کولر آبی، به دلیل مصرف انرژی پایین و همچنین خنککنندگی مطلوبی که دارد، در بسیاری از خانهها، مغازهها و ساختمانها استفاده میشود. یکی از مشکلات رایجی که کاربران با این کولرها دارند، ایجاد صدای زیاد و آزاردهنده در حین کارکرد است که میتواند آرامش ساکنان در ساختمان را برهم بزند. البته، این صدا میتواند نشاندهنده وجود یک مشکل در کولر نیز باشد. اگر علاقهمندید که با علت صدای زیاد کولر آبی و روشهای پیشگیری و برطرف کردن این مشکل آشنا شوید، از شما دعوت میکنیم که در ادامه این مقاله با تهران سایبان همراه باشید. صدای زیاد کولر آبی میتواند به دلیل عواملی مانند کثیف بودن پوشالها، مشکلات پمپ آب، یا عدم تعادل موتور باشد. برای آشنایی با دلایل این صداها و نحوه پیشگیری از آنها، به صفحه علت صدای زیاد کولر آبی مراجعه کنید.
فهرست محتوا
- علت صدای زیاد کولر آبی چیست؟
- راه حل مشکل صدای زیاد کولر آبی
- روشهای پیشگیری از صدای زیاد کولر آبی
- تهران سایبان؛ مرجع خرید بهترین سایبان کولر آبی
علت صدای زیاد کولر آبی چیست؟
کولرهای آبی عمدتاً در پشت بام خانهها نصب میشوند و به همین علت کمتر پیش میآید که به آنها سر بزنیم. علاوه بر این، صدای کولر آبی در صورتی که سالم باشد چندان زیاد نیست. با این حال، گاهی اوقات ممکن است که صدای کولر آبی بیش از حد استاندارد زیاد شود که در چنین شرایطی باید به سرعت کولر را مورد بررسی قرار دهید و پس از عیبیابی، مشکل آن را برطرف نمایید. در ادامه، با علت صدای کولر آشنا خواهیم شد:
۱. شل یا خراب بودن تسمه کولر آبی
تسمه کولر وظیفه دارد که حرکت از موتور را به فن انتقال دهد. چنانچه تسمه بیش از حد سفت یا شل شود، صداهایی نظیر سوت یا جیغ خواهید شنید. علاوه بر این، تسمههای پوسیده یا ترکخورده نیز میتوانند در زمان چرخش، سبب ایجاد سر و صدا شوند.
۲. خرابی یاتاقان یا بلبرینگها
از جمله اجزای حیاتی برای چرخش روان و بدون اصطکاک محور کولر، یاتاقانها هستند. چنانچه یاتاقانها خشک یا خراب شوند، صدای تقتق یا ساییده شدن خواهید شنید. این صدا معمولاً با لرزش همراه بوده و اگر مشکل را به موقع حل نکنید، احتمال خرابی موتور افزایش پیدا خواهد کرد.
۳. مشکل در پروانه یا فن
اگر پروانه خم شود یا این که بالانس نباشد، در زمان چرخش به بدنه یا دریچهها برخورد میکند و در پی آن صدای کوبیده شدن خواهید شنید. همچنین، تجمع گردوغبار روی پرههای فن نیز میتواند منجر به عدم تعادل، ارتعاش و در نهایت تولید صدا شود.
۴. موتور نیمسوز یا پُر صدا
موتور نیمسوز یا پُر صدا نیز میتواند علت سر و صدای کولر آبی باشد. به طور معمول صدای موتورِ نیمسوز شده مشابه با صدای زوزه و لرزش است.
کولرهای آبی سلولزی به دلیل طراحی بهینه و استفاده از پوششهای سلولزی، کارایی بیشتری دارند و در مقایسه با کولرهای معمولی، مصرف انرژی و صدا کمتری تولید میکنند. برای آشنایی با مزایا و معایب کولر آبی سلولزی، به صفحه مزایای کولر آبی سلولزی مراجعه کنید.
۵. پمپ آب خراب یا رسوبگرفته
پمپ آب وظیفه دارد که آب را در پدهای سلولزی یا پوشالهای کولر بچرخاند. زمانی که پمپ رسوب گرفته باشد، به احتمال زیاد صداهای ناهنجاری از کولر آبی خواهید شنید.
۶. پوسیدگی یا زنگزدگی قطعات داخلی و خارجی
پوسیدگی یا زنگزدگی قطعات داخلی و خارجی نیز میتواند علت صدای زیاد کولر آبی باشد. احتمال بروز این مشکل در کولرهایی که برای مدت زمان طولانی در معرض بارندگی، نور مستقیم خورشید یا شرایط نامساعد قرار میگیرند، بیشتر خواهد بود. قابل ذکر است که بدنه پوسیده میتواند سبب لق شدن سایر اجزا و افزایش لرزش آنها نیز شوند.
۷. نصب غیراصولی یا نداشتن لرزهگیر
چنانچه کولر آبی روی یک سطح ناصاف یا بدون لرزهگیر نصب شود، در زمان کار لرزش بسیار شدیدی ایجاد خواهد کرد و در نهایت سروصدای زیادی تولید خواهد نمود. ناگفته نماند که نصب غیراصولی کولر آبی میتواند روی کاهش عمر مفید دستگاه نیز تأثیر بگذارد.
کند شدن کولر آبی میتواند به دلیل مشکلات فنی یا مسدود شدن مسیر هوا باشد. برای پیشگیری و رفع این مشکل، باید پوشالها را تمیز کرده و از سلامت موتور اطمینان حاصل کنید. برای اطلاعات بیشتر، به صفحه علت کند شدن کولر آبی مراجعه کنید.
راه حل مشکل صدای زیاد کولر آبی
برای برطرف کردن مشکل سروصدای کولر آبی، در ابتدا باید علت صدای زیاد کولر آبی را بدانید. بسیاری از صداها با یک سرویس ساده و تعویض قطعهای ارزان قیمت برطرف خواهند شد. در ادامه، با راه حل این مشکل آشنا میشویم:
- تسمه را تعویض یا تنظیم کنید. تسمه باید به اندازهای کشیده باشد که بتواند بدون لرزش و اصطکاک اضافی بین دو پولی بچرخد.
- چنانچه منشاء تولید صدا خرابی یاتاقانهاست، باید آنها را با روغن مخصوص روان کنید. اگر خرابی یاتاقان شدید است، باید آن را تعویض نمایید.
- اگر متوجه شدید که علت صدای زیاد کولر آبی، عدم تعادل پرههای پروانه و برخورد آنها با بدنه است، باید آن را تعویض نمایید.
- اگر صدای زوزه از موتور شنیدید، بهتر است که کولر را به دست یک متخصص حرفهای بسپارید.
- رسوبات موجود در پمپ را تمیز نمایید؛ چنانچه مشکل برطرف نشد، باید یک پمپ جدید تهیه کرده و آن را جایگزین پمپ قبلی کنید.
- قطعات فلزی که زنگزدهاند را یا با ضدزنگ پوشش دهید یا این که به طور کامل قطعه را تعویض کنید.
- تراز بودن کولر و قرار گرفتن آن روی یک لرزهگیر مناسب، از ارتعاش آن در حین کار جلوگیری خواهد کرد.
سر و صدای زیاد کولر آبی میتواند به دلایل مختلفی مانند خرابی پمپ، کثیفی پوشالها یا نقص در موتور باشد. برای پیشگیری از این مشکل و بهبود عملکرد کولر، بررسی و تمیز کردن منظم کولر ضروری است. برای آشنایی بیشتر با علل کاهش باد کولر آبی و راهحلهای آن، به صفحه علت کم شدن باد کولر آبی مراجعه کنید.
روشهای پیشگیری از صدای زیاد کولر آبی
با توجه به مواردی که به عنوان علت صدای کولر آبی معرفی کردیم، میتوانید با انجام برخی اقدامات ساده اما مستمر، از بروز سر و صدای زیاد در کولر آبی جلوگیری نمایید:
۱. سرویس دورهای کولر آبی قبل از تابستان
هر سال قبل از این که کولر آبی را مجدداً راهاندازی کنید، کلیه اجزای آن را مورد بررسی قرار داده و آنها را تمیز و در صورت نیاز روغنکاری یا تعویض نمایید.
۲. مراقبت از تسمهها و یاتاقانها
حداقل یک بار در ماه وضعیت تسمه و روان بودن یاتاقانها را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید از خرابی زودهنگام آنها جلوگیری نمایید.
۳. استفاده از سایبان کولر آبی
یکی از بهترین راهها برای مراقبت از کولر آبی این است که از سایبان استاندارد استفاده نمایید. سایبان نه تنها از کولر شما در برابر نور مستقیم خورشید محافظت خواهد کرد، بلکه از تماس آب باران با بدنه و پوسیدگی آن نیز جلوگیری مینماید. علاوه بر این، سایبان مانع آفتابسوختگی پوشالها و بدنه کولر میگردد و میتواند دمای کلی دستگاه را در حد استاندارد نگه دارد. در اثر کاهش دمای بدنه و قطعات داخلی، میزان فشار وارد شده بر موتور و یاتاقانها کمتر میشود و در پی آن از سروصدای ناشی از افزایش دمای بیش از حد این قطعات و اختلال در عملکرد آنها جلوگیری خواهد شد.
۴. نصب صحیح کولر توسط نصاب حرفهای
کولر آبی باید در سطح مورد نظر به صورت تراز نصب شود؛ رعایت فاصله مناسب از دیوارها و استفاده از لرزهگیر میتواند از سروصدای کولر آبی جلوگیری کند.
۵. تمیز نگه داشتن فیلترها و پوشالها
توصیه میشود که پوشالهای کولر را حداقل یک الی دو بار در طول فصل بهار و تابستان تعویض نمایید و گردوغباری که روی آنها تجمع یافته است را برطرف کنید؛ در نظر داشته باشید که تجمع گردوغبار میتواند سبب کاهش گردش هوا و در نهایت فشار بیشترِ موتور شود.
یکی از راههای کاهش سر و صدای کولر آبی، استفاده از سایهبان مناسب است که میتواند از تابش مستقیم نور خورشید به کولر جلوگیری کرده و عملکرد آن را بهبود بخشد. برای خرید سایهبان کولر، به صفحه خرید سایبان کولر مراجعه کنید.
نتیجهگیری
در این مقاله دانستیم که علت صدای زیاد کولر آبی چیست و به روشهای پیشگیری و همچنین راهحل آنها نیز پرداختیم. سروصدای زیاد کولر آبی میتواند ناشی از نقص فنی، فرسودگی قطعات یا نگهداری نادرست از کولر باشد. چنانچه متوجه این مشکل شدید و آن را نادیده گرفتید، در کنار آزار صوتی، احتمال این که آسیبهای جدیتری به کولر شما وارد شود افزایش پیدا خواهد کرد. خوشبختانه بسیاری از سروصداهای کولر آبی با یک بررسی ساده و تعمیرات جزئی حل میشوند. در نهایت، استفاده از سایبان کولر آبی میتواند در کاهش استهلاک و جلوگیری از مشکلاتی نظیر زنگزدگی، آفتابسوختگی و حتی تولید سروصدای کولر آبی با محافظت از قطعات آن، نقش بسیار پُر رنگی داشته باشد.
تهران سایبان؛ مرجع خرید بهترین سایبان کولر آبی
اگر دنبال یک روش مطمئن برای محافظت از کولر آبی خود میگردید، تهران سایبان اینجاست تا سایبانهایی با کیفیت عالی در سایزهای استاندارد به همراه طراحی اصولی در اختیار شما قرار دهد. سایبانهای موجود در تهران سایبان به خوبی با کولر شما سازگار میشوند و ضمن کاهش دمای بدنه و جلوگیری از زنگزدگی، از ایجاد لرزش و صدای زیاد نیز جلوگیری خواهند نمود. با خرید سایبان کولر آبی از مجموعه تهران سایبان، نه تنها آسایش محل زندگی خود را حفظ خواهید کرد، بلکه عمر مفید کولر آبی خود را نیز افزایش خواهید داد. در صورت وجود هرگونه سوال، میتوانید با کارشناسان تهران سایبان تماس بگیرید.